Allt inför ditt bröllop

Sommaren är den stora bröllopssäsongen i Sverige. De flesta brudpar tycker om att gifta sig under de varma sommarmånaderna. Med gröna träd och blommiga ängar blir det både fina bröllopsfoton och härliga fester under sommarnätterna.

Innan det är dags för bröllopsdagen finns det dock mycket att ordna. En bröllopsfest innehåller mycket detaljer och allt från inbjudningskort till bröllopstårta måste fixas.

Festens alla detaljer

En av de viktigaste detaljerna på bröllop är givetvis bröllopstårtan. Det ska vara en vacker tårta, gärna i flera lager. Du kan beställa en bröllopstårta här, eller varför inte hämta inspiration. Många brudpar har provsmakning av tårtor några veckor innan bröllopet. Då kan det provsmakas fyllningar och bestämmas hur den ack så viktiga tårtan ska se ut. De som är lite extra modiga skippar den stora bröllopstårtan och bjuder istället på festliga cupcakes till alla gäster. Som många minitårtor alltså.

En annan detalj som är viktig på bröllopet är givetvis alla blommor och utsmyckningar. Dessa används för att enkelt skapa en vacker atmosfär och festlig stämning. Många tycker om att använda sig av björk, såväl inne i kyrkan som utanför och vid festlokalen. Björk är en riktig vacker detalj under sommaren. Blommor är en annan viktig del av bröllopsfesten. Såväl bordsutsmyckningar som en brudbukett måste ordnas. Om man har en förutbestämd färgskala att följa är det enkelt att välja ut rätt blommor.

Brudens kläder

Innan bröllopet väntar den stora jakten på den rätta bröllopsklänningen. Många drömmer om en stor vit maräng att gifta sig i, medan andra föredrar en mer nedtonad klänning. Oavsett vilken klänning som inhandlas inför den stora dagen är letandet efter denna en riktigt rolig process.

Mängder av brudbutiker kan besökas för att prova klänningar. Man kan välja mellan att köpa en helt ny, leta efter en vintageklänning eller varför inte låna av någon man känner. Många brudklänningar används endast en dag under livet, för att sedan hänga undangömda. Det är tråkigt så återanvänd gärna klänningar så att de får leva vidare.

Innan bröllopet

Tiden innan bröllopet kan kännas stressig. Det är många detaljer som ska ordnas och mycket som ska inhandlas. När bröllopsdagen väl närmar sig är det mycket som ska klaffa. Det är alltså inte konstigt att många brudpar känner sig stressade över sin stora dag.

För att underlätta den hektiska perioden är det bra att skriva en lista med all som ska ordnas. Genom att följa en lista kan man enkelt bocka av det som är gjort. Dessutom kan man skriva alla saker enligt en tidslinje så att det klart och tydligt syns vad som är näst på tur att ordnas.

På en checklista ska allting med. Inbjudningskort ska väljas ut och skickas iväg. Brudklänningar ska provas och bröllopstårtan ska provsmakas och beställas. Dessutom vill man kanske prova u den perfekta håruppsättningen, göra en fin manikyr och skriva bordsplaceringar. Blomarrangemang ska ordnas, bordsdukar ska strykas och prästen ska bokas.

Det är helt enkelt väldigt mycket som ska hinnas med inför den stora dagen. Just därför bör en lista användas för att underlätta.