Event inom modebranschen i Sverige som du inte vill missa

Letar du efter inspiration för ditt eget skapande? Eller vill du förnya din garderob och behöver se vad som är på tapeten inom modevärlden just nu? Då är den här artikeln något för dig, nedan kan du läsa mer om evenemang som har med mode att göra samt hur du exempelvis kan ordna ett eget event.

Evenemang med anknytning till mode

Här kommer några tips för dig som vill gå på event som har med mode och/eller modeindustrin att göra.

Sweden Fashion & Beauty Day

Efter två stora succéer ryktas det om att det här kommer att bli ett återkommande koncept.
I oktober i år var det andra året i rad som Sweden Fashion & Beauty Day arrangerades av bland annat Damernas Värld. Dagen består av föreläsningar, modevisningar och mycket annat. Det är ett måste för den modeintresserade som befinner sig i närheten av Stockholm. Här är en video för inspiration som finns på Youtube:

Style It Forward

Ett fantastiskt evenemang med mode som fokus, det som sticker ut är att evenemanget i sig inte bara är roligt utan alla intäkter går till välgörande ändamål. Det här eventet är också återkommande och genomförs en gång varje år. Bakom projektet står Hungerprojektet och tanken är att du som konsument ska hitta nya favoriter till garderoben och samtidigt göra gott för andra människor. Det här evenemanget går också av stapeln i Stockholm.

Olika mingel och mindre evenemang

Runt om i landet arrangeras mindre evenemang för den modeintresserade. De flesta podcasts, bloggar och liknande har ofta olika event som du kan vara en del av. Det mesta händer förstås i och i närheten av storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö. Men, det finns roliga evenemang på andra platser också. Allt du behöver göra för att hålla koll på vad som arrangeras är att lyssna på deras podcasts och följa deras bloggar, på så vis får du reda på alla event i god tid. Det finns hemsidor som sammanfattar de olika arrangemangen också. Ett exempel är en releasefest för en bok om stil som kom ut nyligen, i samband med släppet av den boken anordnades det en rad olika event.

Anordna din egen modevisning

Som de flesta vet blev årets julklapp second hand kläder. Det här är något som du och dina kompisar kan ta vara på. Varför inte sy om kläder ni köpt på second hand och sedan arrangera en egen modevisning? Om du och dina kompisar vill skapa ett eget event kan ni läsa mer på magnetevents.se hemsida. Där finns det ännu mer matnyttig information om hur ni går till väga för att skapa det ett fantastiskt evenemang. Det går ofta också att ta kontakt med er hemkommun och ta hjälp av dem om ni vill arrangera ett offentligt evenemang.

Det är verkligen inte svårt att ordna ett eget evenemang och du kan säkert lyckas bjuda in någon av dina modefavoriter för att hålla en föreläsning eller delta i en paneldebatt. Det kan förstås bli lite dyrt att arrangera ett jättestort evenemang, men det är definitivt värt ett försök om du vill lyfta fram mode på en mindre ort exempelvis.