Hur du gör din fin inför en tillställning

Att gå på event och galor är något man inte gör varje dag, därför kan det vara trevligt att göra sig extra fin inför just sådana tillställningar.

Det är mycket att tänka på när man fixar sig inför ett sådant event, och många vill anstränga sig lite extra för att känna sig fina men även imponera på andra gäster man stöter på.

Det finns olika moment i att fixa sig inför en kväll och mycket att tänka på vad gäller detta. Dels klädseln som ska motsvara den klädkod som finns för det aktuella tillfället, något som man blir informerad om som gäst i inbjudan. Även hår och smink är primära detaljer för kvinnor och något som man gärna vill ska se bra ut. I denna artikel får ni tips på hur ni kan fixa er vad gäller detta på bästa sätt.

Smink och hudvård

För att börja i rätt ände så bryter vi ned hur man bäst bör sminka sig för att det ska passa just den tillställning och tillfälle som råder.

Oavsett hur du sminkar dig så är hudvården under avgörande för hur sminket som du bär kommer att sitta och se utgå på ditt ansikte. För att få det där ”glowet” som många eftersträvar med sitt smink, och att se levande och pigg ut är det viktigt att man tar hand om sin hud på bästa sätt. Detta gör du med bra aktiva produkter, och utbudet på dessa är enorma. Ett tips på bra hudvård är hudkrämer hos apohem som är aktiva och djupverkande, vilka förbättrar din hudkvalite avsevärt vid regelbunden användning. Liksom allt som man vill uppnå goda resultat med krävs kontinuerlighet och tålamod, och så även vad gäller hudvård. Att ge sin hy och hud lite extra kärlek veckorna innan ett event kommer att göra stor skillnad för hur ditt smink lägger sig, och du kommer uppnå detta eftertraktade ”glow” utan några mirakelprodukter som utlovar det resultatet. Ytterligare ett tips är att verkligen massera in produkten i ansiktet, detta för att öka blodcirkulationen i ansiktet och på så sätt öka effekten av den aktiva produkten du använder dig utav.

Vad gäller smink beror det helt på vilken typ av tillställning det är. Är det ett cocktailparty är less more, använd därför neutralare toner och inte chockfärgade ögonskuggor exempelvis. Ett fint rouge som matchar din hudton bidrar det till en klarare mer vaken blick. Är det istället en tillställning med tema kan man givetvis sminka sig efter det, och då kan chockfärgade ögonskuggor och liknande var perfekt lämpat för den aktuella tillställningen.

Klädsel

Vad gäller just klädsel har Magdalena ribbing skrivit flertalet böcker om klädsel för särskilda tillfällen och vilka plagg som lämpar dig till vilka situationer. Är temat smoking bär männen inte kavaj utan just smoking, och kvinnorna bär lång klänning. Står det kavaj på inbjudan motsvarar det en mörk kostym. Kvinnorna kan därför bära klänning till detta, och förstärka det festliga tillfället med smycken och liknande accessoarer som passar klänningen.

Hår och uppsättningar

Du kan aldrig gå fel med att föna eller locka ditt hår så att det får volym och karaktär. Det passar för alla former av tillställningar. Även en fin håruppsättning som passar din hårtyp och längd fungerar oavsett tillfället.