Marimekkos summer fashion show

I vårt grannland Finland, håller modeskaparna på designföretaget Marimekko ett mycket välbesökt event. Marimekko är allt mer trendigt med sina olika textilprodukter, med alltifrån kläder till tyger och väskor. Själva showen hålls i Esplanadparken i hjärtat av Helsingfors och man tar sig lätt dit ifrån Sverige, antingen med Finlandsfärjan eller det mycket snabbare flyget. Från hamnen kan man enkelt promenera till showen, och från flygplatsen går det både tåg och bussar in till city. Finland är kända för sin skandinaviska design och svalt nyanserade formgivning. Helsingfors är väl värt ett besök för den som söker ny inspiration men ändå känner sig hemma i den mer klassiskt moderna nordiska känslan.

Olika teman och framtidsutsikter

Marimekko presenterar olika exklusiva produkter och modeller visar upp deras nya kläder. Märket är känt för att hålla högsta kvalitet och smakar det, så kostar det som bekant. Kläderna är dock gjorda för att hållas, och många av deras produkter som väskorna, håller ett högt andrahandsvärde. Marimekkos sommarshow har verkligen blivit en del av Helsingfors kulturliv och många modeskapare och potentiella konsumenter, besöker eventet varje år, som bjuder på en lång rad nyheter efter olika teman. Den som vill slå till, bjuds även på specialpriser, som även trots rabatten är relativt högt, då det kommer till att handla exklusiva kläder och textilprodukter. Den som vill förbättra sin ekonomi för att få bättre möjligheter till att handla de mest exklusiva designkläderna kan med fördel besöka lendify.se som både erbjuder möjligheter att investera och låna pengar, till förmånliga priser och avgifter. Det är idag mer trendigt än någonsin att investera i kvalitetskläder, med den allra bästa och hållbaraste designen. Det kan också vara uppfriskande att besöka vårt kära grannland, som är så likt Sverige, men är ändå någonting annat. Under åren har de nordiska länderna inspirerat och ibland även konkurrerat med varandra, när det gäller att representera det skandinaviska och nordiska.

Startades av Armi Ratia

Marimekko OY som är ett internationellt erkänt modeföretag startades av Armi Ratia under 1950-talet. Många känner igen de klassiska mönster som företaget skapat genom tiderna och den första verksamheten inriktade sig helt just på textilier och textilmönster. De första anställa formgivarna var de otroligt framgångsrika duoparet Maija Isola och Vuokko Nurmesniemi. Tillsammans utvecklade de Marimekkos mycket moderna, och för tiden helt unika, mönster och former. År 1956 började exporten av kläder att ta fart och en av de större framgångarna var då man deltog på världsutställningen i Bryssel. Man öppnade sin första butik i Stockholm 1960, vilket var den första butiken som existerade utanför Finlands gränser. 1964 lanserade man det internationellt framgångsrika mönstret Unikko (vallmo), som ritades av formgivaren Maija Isola. Många olika samarbeten har det blivit under åren och numera anses märket höra till de mer exklusiva plaggen man kan köpa. Något som är intressant är hur man har lyckats attrahera, främst kvinnor, i så många olika åldrar och generationer. En av de främsta egenskaperna ett riktigt bra modeföretag bör ha, är just kapaciteten att kunna sälja och fungera, över åldersgränserna. Bra design och god formgivning gillas helt enkelt av alla.