Matmässor och nödvändig utrustning för hobby-kocken

2019, är det året som du kommer bli en mästerkock i ditt egna hem? Om svaret på den frågan är något annat än ”ja” så kommer vi att bli oroliga. Idag finns det ett växande intresse bland vanliga svensson-familjer för mat och allting som hör därtill. Vad är egentligen meningen av att äta om man inte kan njuta av maten? Genom att lägga ner timmar i köket på matlagning och sedan kunna avnjuta en god 3-rätters, det har fått många att inse värdet av att äta god och näringsrik mat. Det finns alltid något nytt man kan prova, och det finns alltid något nytt man kan lära sig. Oavsett om det handlar om att läsa artiklar om vilken gasolgrill bäst i test eller vilka viner som passar bäst till olika rätter så kan man lära sig något nytt varje dag. I följande inlägg kommer du kunna läsa om några saker som kanske kan göra dig till en bättre hobby-kock eller få dig att ta klivet in i en ny karriär.

Äntligen är sommarsäsongen här

Sommar och alla vet väl ändå vad det innebär, grillsäsong! Att grilla är en konst som man aldrig kan bli trött på. Det finns så många olika nyanser av smaker som man kan få till med hjälp av kol och lågor. Dessutom kan man se till att ha olika tillbehör som också gör att smakupplevelsen blir annorlunda varje gång.

Mässor för utemöbler och grillar

När man väl har börjat med att grilla så är det lätt hänt att man blir lite nördig på det här ämnet. Därför kan det vara kul att kanske införskaffa sig lite nya möbler till altanen eller balkongen. Det finns så otroligt många tillbehör att välja bland när man väl valt en grill. Det ska även nämnas att hitta den perfekta grillen kan vara jobbigt för en del, medan andra ser charmen i många grillar.

Dryck & Delikatess i Stockholm 2019

Om det är så att man känner att man har dålig inspiration när det kommer till matlagning så rekommenderar vi att man besöker NackaStrandsMässan den 10-12/5. Just då är det nämligen mässa för de som är intresserade av dryck och delikatess. Det här är en mässa som varje år har många besökare och förutom att man kan få inspiration så finns det även möjlighet att provsmaka många olika godsaker.

Nordic Health Convention 2019

Känner man dock att det har blivit lite för mycket av det goda på sistone så finns det en annan mässa i Göteborg där man kan få inspiration till att laga hälsosam mat. Kanske är det ett tecken när jeansen börjar bli lite trånga att man egentligen borde besöka den här mässan. För att man ska kunna njuta av god mat och dryck så krävs det att man har en god balans av olika saker i livet. Träning och motion är minst lika viktigt som att man äter mat som är nyttigt och gott. Och nyttig mat kan faktiskt vara väldigt gott!