Uppgradera garderoben

Låna pengar till en ny garderob, bra eller dåligt?

Den vanliga regeln när det kommer till att shoppa är att man bara ska använda pengar som man har och som man kan avvara. Det finns dock tillfällen då det kan vara krisläge och man behöver något snyggt snabbt! Just därför är det så bra att det finns de som ger snabba lån utan att ställa många krångliga frågor, som Sambla till exempel. Man ska titta på återbetalningstiden och vilken ränta som lånet har för att se om det är ett bra eller dåligt lån. Om man vet med sig att man kommer få in pengar snart så att man kan betala tillbaka lånet snabbt så är det inte så mycket att tveka på.

Kvinna med garderob

Att uppgradera garderoben behöver inte kosta skjortan

Alla hamnar i situationen någon gång att det känns som man har en hel garderob som är full men man har ändå inget att ha på sig. Den här känslan är så frustrerande. Men som tur är finns internet idag och plattformar där man kan sälja sina gamla kläder. När man gör det på det här sättet kan man handla nya kläder med gott samvete. En del kändisar har även börjat göra detta och då brukar de skänkta intäkterna till välgörande ändamål. Camilla Läckberg skänkte nyligen 100.000 kr till barncancerfonden som hon hade fått ihop på att sälja kläder. Det var visserligen 50.000 kr för kläderna men sedan hade hon lovat att matcha summan själv också. En riktigt bra förebild helt enkelt!

Låna pengar som du vet att du kommer kunna betala tillbaka

Ibland kan man fångas av stundens hetta och känna att man vill köpa ett plagg, en väska eller ett par skor direkt och inte behöva vänta tills lönen kommer. Det här går såklart emot den vanliga uppfattningen om att man inte ska handla för pengar som man inte har om det är så att man tar ett lån för att köpa. Men det som är så bra med de lånen som man kan ta idag är att de i princip är gratis och man kan betala tillbaka när det passar en. Detta lär man sig om man har koll på ränta och amortering. Tråkigt nog är dessa två termer något väldigt vanligt i samhället men ändå är det otroligt många som inte förstår sig på dem och sitter därför med riktigt dyra lån som kostar mycket pengar.

Om du har hamnat i sitsen med höga lånekostnader

Det finns lite tips för dig som råkat göra några dåliga val när det kommer till att låna pengar. Dels bör man tala med sin bankman och se om de kan göra ett samlingslån för en. Det innebär då att banken kommer köpa upp dina gamla lån, betala dem och ge dig bättre förutsättningar för att låna pengarna direkt från dem. Man brukar då sätta ihop lånen till ett så kallat samlingslån. Annars är det bara att spara och börja betala tillbaka alla lånen som gäller, hur jobbigt det än kan verka.